Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه سیاست- نزدیک به چهل روز از ارتحال آیت الله محمد محمدی‌نیک معروف به «محمدی ری‌شهری»، که در کارنامه خود مسئولیت‌هایی همچون حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب اسلامی، رئیس دادگاه انقلاب ارتش، دادستان کل کشور، دادستان ویژه روحانیت،وزیر اطلاعات، تولیت حضرت عبدالعظیم حسنی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری را ثبت کرده بود، می‌گذرد و حالا به همین مناسبت و به منظور گرامیداشت یاد و خاطره ایشان، با حجت الاسلام «جواد مجتهد شبستری» عضو مجلس خبرگان رهبری گفتگو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او روشنگری مرحوم ری شهری درقبال سید مهدی هاشمی و منتظری را مصداق جهاد تببین می‌داند و می‌گوید: روشنگری‌هایی که در خاطرات آیت الله ری شهری نسبت به سید مهدی هاشمی و منتظری وجود دارد، از مصادیق جهاد تبیین است.

نحوه موضع گیری عضو فقید مجلس خبرگان پیرامون فتنه ۸۸ سوال دیگر ما مجتهد شبستری بود. او در این باره به موضع‌گیری خوب او درقبال فتنه و فتنه‌گران پرداخت و یادآور شد: به یاد دارم او در آن مقطع صراحتا از نظام و مواضع رهبری دفاع کردند و علیه فتنه و فتنه گران موضع گرفت.

مشروح این گفتگو به شرح ذیل است:

با توجه به اینکه در آستانه چهلمین روز ارتحال آیت الله محمدی ری شهری هستیم، نقش او را در دوره قبل و بعد از انقلاب اسلامی چگونه ارزیابی می کنید؟

در دوره قبل از پیروزی انقلاب اسلامی او جزء مبارزین بود و توسط ساواک دستگیر و به زندان محکوم و در سال ۱۳۵۶ نیز ممنوع المنبر شد و این مطلب گویای آن است که وی جزء مبارزین و فعالینِ بر علیه رژیم منحوس پهلوی بود. بنابراین مرحوم ری‌شهری چهره‌ای مبارز و انقلابی شناخته می‌شد.

بعد از پیروزی انقلاب نیز مرحوم ری شهری سمت‌های مختلفی من جمله حاکم شرع، رئیس دادگاه انقلاب و برای مدتی نیز ریاست دادگاه انقلاب ارتش را بر عهده داشت و در این مدت خدمات برجسته ای نسبت به محاکمه متهمین شرکت در کودتای«نقاب» و افرادی که در حزب خلق مسلمان توطئه می‌کردند انجام داد. همچنین نسبت به پرونده سران حزب توده رسیدگی های دقیقی انجام داد که جزء اولین و مهمترین خدمات او محسوب می‌شود.

یکی از مسئولیت های حساس مرحوم آیت الله ری شهری در دوره بعد از انقلاب، محاکمه کودتاچیان «نقاب» بود، نقش آفرینی او در آن مقطع را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

قطعاً روشنگری‌هایی که در خاطرات آیت الله ری شهری نسبت به سید مهدی هاشمی و آقای منتظری وجود دارد، از مصادیق جهاد تبیین است

سوابق و خدمات مرحوم ری شهری منشأ خیر بوده است. مسئولیت‌های او در قوه قضائیه، سرپرستی حجاج ایرانی طی سال‌های متمادی، تولیت آستان حرم حضرت عبدالعظیم و نمایندگی مجلس خبرگان حقیقتا منشأ خدمات و آثار فراوانی بود. اما به عقیده من دو موضوع می‌تواند جزء برجسته‌ترین خدمات وی در نظام باشد. یکی قائله سید مهدی هاشمی بود که مرحوم ری شهری نقش مؤثری در محاکمه و ریشه کنی او و باندش داشت و دیگری محاکمه قائله خلق مسلمان بود. قطعاً روشنگری‌هایی که در خاطرات آیت الله ری شهری نسبت به سید مهدی هاشمی و آقای منتظری وجود دارد، از مصادیق «جهاد تبیین» است، زیرا اینها موجب سوال، شبهه و ابهام بود و برای عده‌ای حل نشده بود؛ در نتیجه این روشنگری‌ها، قطعاً مصداق جهاد تبیین است. هر جا ابهام و شبهه‌ای وجود دارد و کسی بتواند آن را تبیین کند و در رابطه با نظام اسلامی و عملکرد آن رفع شبهه کند از مصادیق جهاد تبیین محسوب می‌شود.

بارزترین ویژگی سیاسی مرحوم آیت الله ری شهری چه بود؟

بارزترین ویژگی سیاسی او را باید از نزدیکان وی جویا شد، اما آنچه در مورد مرحوم ری شهری وجود داشت این بود که او قبل و بعد از پیروزی انقلاب در مسیر امام و رهبری حرکت کرد و مورد اعتماد امام و رهبری هم بود. حرکت در مسیر ولایت و ثابت قدم بودن در مسیر ولایت یکی از بارزترین ویژگی‌های شخصیتی مرحوم ری شهری بود.

مواضع و تحرکات آیت الله شهری را در فتنه ۸۸ چگونه می بینید؟ برخی آیت الله ری شهری را در خط اعتدال و میانه روی و برخی هم این میانه روی را در خط رهبری و انقلاب می دانستند، آیا چهره واقعی این مرحوم به درستی شناخته شد؟

آیت الله ری شهری در سال ۸۸ موضع گیری خوبی داشتند و صراحتا از نظام و مواضع رهبری دفاع کردند و علیه فتنه و فتنه گران موضع گرفتند

دراین باره آنچه به یاد دارم این است که مرحوم ری شهری در آن ایام که سرپرستی حجاج را برعهده داشت در مکه یا مدینه سخنرانی و موضع گیری خوبی داشتند و در آنجا صراحتا از نظام و مواضع رهبری دفاع کردند و علیه فتنه و فتنه گران موضع گرفتند و هرگز ما ندیدیم به نفع فتنه گران موضعی بگیرند و یا دفاعی کنند ولو اینکه شاید بعضی توقع داشتند او موضع صریح‌تر و روشن‌تری در حمایت از نظام و تقبیح عملکرد فتنه گران و محکوم کردن کار آنها داشته باشند.

نقش آیت الله ری شهری در تاسیس دارالحدیث چگونه می‌بینید و چرا احیاء امر حدیث را رسالت خود می‌دانستند؟

او گویا از همان اوایل طلبگی به حدیث علاقمند بودند و با توجه به علاقه و تجربه‌ای که در این زمینه داشتند دانشکده علوم حدیث را برای تربیت نیروی انسانی متخصص تأسیس کردند و همینطور مرکز تحقیقاتی دارند که پیرامون حدیث کار می‌کند و آثار فراوانی که برجسته ترین آن میزان الحکمه است از زمره کارها، خدمات و باقیات الصالحات مرحوم ری شهری محسوب می‌شود. شاید ایشان احساس کردند در زمینه‌های مختلف علوم انسانی کار انجام شده است، اما در زمینه حدیث، متولی خاصی وجود ندارد و نیاز است کار منسجمی در این زمینه انجام شود و با توجه به علاقه و تبحری که داشتند این رسالت را بر عهده گرفتند و انصافاً خدمات شایان و برجسته ای در زمینه حدیث تقدیم جامعه علمی کردند.

دوره مدیریت مرحوم ری شهری را بر بعثه مقام معظم رهبری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ایشان دوره طولانی‌ای در بعثه رهبری مدیریت کردند و با درایت و تدبیری که داشتند تشکیلات بعثه را ساماندهی کردند و برنامه‌های مفیدی برای زائران داشتند. قبل از حضور آیت الله ری‌شهری خیلی تشکیلات منسجمی وجود نداشت و با مدیریت او رونق خوبی به فعالیت‌های بعثه داده شد و ایشان ابتکارات ارزشمندی در این زمینه داشتند.

کد خبر 5473513 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری سید مهدی هاشمی قوه قضاییه کودتای نوژه ساواک حزب توده آیت الله محمدی ری شهری روز قدس 1401 فلسطین مجلس شورای اسلامی رژیم صهیونیستی روز جهانی قدس راهپیمایی روز قدس ایران سیدابراهیم رئیسی ماه مبارك رمضان محمد باقر قالیباف حسین امیرعبداللهیان روز قدس جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده امریکا فتنه و فتنه گران سید مهدی هاشمی آیت الله ری شهری فتنه گران موضع مرحوم ری شهری مجلس خبرگان جهاد تبیین ری شهری موضع گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران

شهردار تهران با بیان اینکه مناطق جنوبی پایتخت فوق‌العاده باارزش هستند و باید به آنها توجه کرد، گفت: ما بدهکار مردم هستیم و برای خدمت به آنها تلاش می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، دیدار مردمی شهردار تهران با شهروندان محله یافت‌آباد در مسجد جامع چهارده معصوم این منطقه برگزار شد.

علیرضا زاکانی شهردار تهران در این مراسم با اشاره به اعتراض دانشجویان آمریکا و اروپا نسبت به جریان نفرت‌انگیز صهیونیستی، اظهار کرد: هرچه جلوتر می‌رویم و آثار انقلاب ظهور و بروز پیدا می‌کند، حقانیت انقلاب اسلامی و جریان مقاومت بیشتر ظاهر می‌شود.

زاکانی ادامه داد: ما زمانی می‌توانیم بیان کنیم به سرمنزل مقصود رسیدیم که بتوانیم آنچه که انقلاب اسلامی به دنبال آن بود را در داخل کشور محقق کنیم و الگویی برای تکثیر و شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی را فراهم کنیم. باید ایران را به گونه‌ای بسازیم که تبدیل به یک الگو برای حقانیت و درستی شعارهای انقلاب اسلامی شود. آن زمان می‌توان به تکثیر جریان انقلاب اسلامی در منطقه و جهان امیدوار بود.

شهردار تهران با اشاره به اینکه یکی از شعارهای انقلاب اسلامی «عدالت» است، ادامه داد: عدالت ارزش مطلق است. عدالت یعنی میدان بهره‌مندی و فعالیت برای همه برابر قرار گیرد. قبل از انقلاب مرفهین بی‌درد حق کوخ‌نشین‌ها را می‌خوردند. امام راحل در این‌باره فرمودند؛ من یک موی کوخ‌نشینان را به کاخ نشینان نمی‌دهم. رهبر انقلاب هم بیان کردند که عدالت ارزش مطلق و غایت مسیری است که خداوند به آن وعده داده است. مشروعیت ما در گام نهادن در مسیر عدالت است. 

زاکانی تصریح کرد: اولین گام عدالت، ایجاد فضای فعالیت برای همه است تا هرکسی مناسب با استعدادش تلاش و کوشش کند. گام دوم این است که در این مسیر امکانات لازم برای دویدن را برای همه فراهم کرد. گام سوم عدالت توجه به افرادی است که عقب مانده‌اند. نباید اجازه داد عده‌ای زیر چرخ دنده‌ها له شوند. هیچ کس در نظام اسلامی نباید استعدادش تلف شود. به همه آحاد ملت باید توجه شود.

وی با بیان اینکه کمتر از سه سال از شروع به کار ششمین دوره مدیریت شهری گذشته است، افزود: سعی کردیم تهرانی که تحویل خواهیم داد با آنچه تحویل گرفته‌ایم، متفاوت باشد. زمانی بیشترین خدمات و امکانات در نیمه شمالی تهران متمرکز بود. تلاش کردیم فاصله بین شمال و جنوب را کم کنیم. از مرداد سال ۱۴۰۱ پویش «امیدوافتخار» را آغاز کردیم تا هر هفته در یکی از مناطق ثمره خدمات را تقدیم شهروندان کنیم. تا امروز حدود ۱۲۰ پویش برگزار شده است.

زاکانی ادامه داد: یکی از رویدادهای «امیدوافتخار» که در منطقه ۱۸ برگزار شد، افتتاح ۳.۷ کیلومتر از بزرگراه شهید بروجردی بود. این پروژه سال‌ها رها شده بود. در مدیریت شهری قبلی روی بعضی از پل‌ها خاک ریخته بودند و می‌خواستند روی آن درخت بکارند! چون تصور نمی‌کردند، بتوان این پروژه‌ها را دنبال و تکمیل کرد.

هزینه‌کرد ۱۷۸ هزار میلیارد تومانی برای ۱۰۰ پروژه نخست پویش  «امیدوافتخار»

وی با اشاره به هزینه‌کرد اعتبارات برای تکمیل پروژه‌های شهری، تصریح کرد: برای تکمیل صد پروژه نخست پویش  «امیدوافتخار»، بالغ بر ۱۷۸ هزار میلیارد تومان هزینه شده است. بالای ۸۰  درصد این پروژه‌ها در مدیریت شهری ششم آغاز شده و کسر قابل توجهی از آن‌ها متعلق به مردم جنوب پایتخت و پایین خط میدان انقلاب است.

خروج منطقه۱۸ از بن‌بست حمل و نقلی با تکمیل ادامه بزرگراه «یادگار امام»

شهردار تهران با یادآوری آنکه یکی از مشکلات منطقه ۱۸ با توجه به همه استعدادها، این بود که در «بن‌بست» حمل‌ونقلی قرار داشت، اضافه کرد: به همین دلیل پروژه تکمیل ادامه بزرگراه «یادگار امام» آغاز شد. این بزرگراه به‌زودی به بزرگراه شهید بروجردی متصل و در نهایت به آزادراه ساوه مرتبط خواهد شد. به این ترتیب مناطق ۹ و ۱۸ از شرایط بهتری در حوزه حمل‌ونقل بار و مسافر برخوردار می‌شوند.

به گزارش سایت شهر؛ زاکانی تصریح کرد: انشاالله امیدواریم امسال پروژه امتداد یادگار امام تا میدان فتح افتتاح شود و شرایط جدیدی را برای منطقه ۱۸ فراهم کرده و بخشی از محرومیت در این منطقه رفع شد. همچنین بخش قابل توجهی از پروژه باغ‌راه حضرت زهرا(س) هم امسال افتتاح می‌شود. همین حالا چند پیمانکار با هم در این پروژه در حال فعالیت هستند. باغ‌راه حضرت زهرا(س)، به طول  ۹.۵ کیلومتر دو منطقه ۱۷ و ۱۸ را به هم متصل کرده و یک محل بی‌دفاع شهری را به فضای سبز و دیگر کاربری‌های فرهنگی و تفریحی بدل می‌کند.

هزینه‌کرد پنج همتی برای پروژه‌های محلی در منطقه ۱۸

وی اضافه کرد: آن‌طور که شهردار منطقه ۱۸ گزارش داده است، در این ۲ سال، بالغ بر پنج همت پروژه‌های محلی در منطقه ۱۸ افتتاح شده است. مناطق جنوبی پایتخت، فوق‌العاده باارزش هستند و باید به آنها توجه کرد. ما بدهکار مردم هستیم و تمام تلاش خود را برای خدمت به آنها انجام می‌دهیم. اما به دعا و پشتیبانی مردم برای خدمت و آبادانی نیاز داریم.

شهردار تهران با اشاره به اجرایی شدن پویش «من شهردارم»، تصریح کرد: سال ۱۴۰۱، شهروندان بالغ بر ۱۳۰۰ پروژه توسعه محلی را به ارزش ۴هزار میلیارد تومان انتخاب کردند. سال گذشته اغلب این پروژه‌ها به اتمام رسید. ۳۵۰ هزار نفر از شهروندان در پویش «من شهردارم» شرکت کردند. سال ۱۴۰۲، میزان مشارکت مردم در پویش «من شهردارم» به یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار نفر رسید. آنها بالغ بر ۳هزار و سیصد پروژه را به ارزش حدود ۸ همت انتخاب کردند. این پویش نمودار روشنی از مدیریت مشارکتی و پیوستگی به متن جامعه است.

از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران

زاکانی به طرح ساماندهی معتادان متجاهر هم اشاره کرد و گفت: در روددره فرحزاد، شوش، هرندی و برخی مناطق دیگر، عده‌ای با شرایط بدی در حال زندگی بودند. بعضی‌ها در دوره قبل معتقد بودند نباید کاری به معتادان متجاهر داشت و این نوعی زیست شهری است! ما اما نسبت به این آسیب اجتماعی بی تفاوت نبودیم. امروز هیچ محل تجمعی برای معتادان متجاهر در تهران باقی نمانده است. ممکن است چند معتاد متجاهر گوشه‌ای از شهر رها شده باشند؛ که ما به دنبال ساماندهی همه آنها هستیم. با همکاری دولت و شهرداری یک کار مشترک در زمینه آسیب‌های اجتماعی شروع شده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز فعالیت سامانه ناپایدار همرفتی و وزش شدید باد از فردا
  • فیلم| یادی از دیدار نخبه مازندرانی با رهبر انقلاب
  • هواشناسی اصفهان برای سامانه همرفتی هشدار سطح زرد صادر کرد
  • موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد
  • تصاویری از دیدار نخبه مازندرانی با رهبر انقلاب
  • تصاویری از مرحوم نصراللهی نخبه مازندرانی در دیدار با رهبر انقلاب
  • مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله صادق رزاقی در کرج برگزار می‌شود
  • خبرنگار پیشکسوت محلات در حادثه رانندگی جان باخت
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران